2020-09-25 5924 浏览
复活节假期,要同闺蜜好好渡过,好想食一个靓嘅下午茶,就选择左我哋大家都未去过既St Regis。大堂楼底好高,座位相隔亦都唔近,应该都超过一米半距离。我唯一唔钟意嘅就系佢𠮶浸浓烈嘅香味。呢度嘅下午茶好处系可以俾你选择四款咸点同四款甜点,即系话即使你同朋友嘅口味唔一样,都可以选择各自喜欢嘅食物。咸点我选择咗黑鱼子蟹肉牛油果波波、鹅肝多士、鸭肉小汉堡同埋三文鱼卷。牛油果波波个卖相好靓,面头仲用左食用金粉黎装饰,好鲜味。鹅肝酱尚算软滑,加埋榛子食别有一番滋味。鸭肉小汉堡加上焦糖洋葱,好味到不得了,直头以为自己过咗法国。三文鱼卷算系咸点之中比较普通嘅一个,但味道都系好食嘅。至于甜点,由于系复活节,所以有兔仔造型、复活蛋造型同花篮造型,每一款嘅味道都好特别,造型亦相当精致。唔知佢其他节日又会唔会有其他特色造型点心呢?茶既选择以中国茶为主,可能因为业主系华润集团,所以会比较倾向中式茶选择。至于下午茶必不可少嘅松饼,我就觉得一般一般。

至于下午茶必不可少嘅松饼,我就觉得一般一般。
2020-04-19
下午茶