2022-10-21
成日经过沙田见到已经好想试呢间微辣大排档😇 有睇开微辣应该都识佢哋 佢哋喺香港开咗呢间大排档 今日终于试到啦😆 Menu清晰 图文并茂 仲有微辣十大必食推介 唔怕样样都想试拣唔到食咩啦🤣好好彩咁坐咗起一个打卡位🤭 系微辣站呀😍 一坐低店员就放低咗两个杯同埋好有feel嘅水煲 真系好有风味😇同埋唔系普通嘅茶 系earl grey ahh!!! 估唔到大排档都会配英式嘅茶叶 几特别~ 米酒鸡 $249系咪愤怒鸟黎架😂 一拎上枱系好大个碗 店员打开盖再将有火嘅酒倒落去 鸡同埋酒味即刻出咗嚟 超香!等啲火熄咗之后我哋就切开个鸡 热辣辣 鸡肉非常滑身 鸡入边仲有啲云耳金针 全部都好入味 鸡肉就连鸡胸都好滑 亦都好易去骨 好好食呀😋 阿姜至爱 冰镇素咕噜肉 $109呢个素咕噜肉竟然都可以打卡😝 上枱嘅时候有啲干冰起底 有啲烟飘出嚟 咕噜肉系热嘅冰镇完之后又有另外一种感觉 同埋完全食唔出佢系素 酸酸甜甜好好味 Yelo咖喱大杂烩 $109呢个咖喱煲入面系有猪皮、萝卜、陈皮鱼蛋同埋鱿鱼 全部都好入味 又唔会好辣 咖喱味好香 同埋佢有火保持温度 赞😋 北角雪糕格仔饼(抹茶味)$59呢个格仔饼做得好烟靭脆
米酒鸡 $249
阿姜至爱 冰镇素咕噜肉 $109
Yelo咖喱大杂烩 $109
北角雪糕格仔饼(抹茶味)$59
呢个格仔饼做得好烟靭脆身 加埋朱古力酱同埋打起左嘅cream 再加埋抹茶雪糕 同绝配嘅红豆 作为饭后甜品真系100分😗
入面嘅装修真系好适合打卡😝
整体嚟讲 呢间微辣大排档 环境宽敞好多打卡位
食物质素唔错 店员服务都好好👍🏻 下次会再嚟 想试佢嘅下午茶😗