2011-12-02
呢间餐厅系门口睇到, 以为只系BAR, 只系饮野. 但原来入面系可以食德国菜.由于外面系BAR的关系, 店内的音乐都开得几大.如果LIKE 呢种热闹气氛, 的确唔错. 但如果想倾到计, 就要去隔离舖了.一行六人, 我地叫左: 德国菜必试:咸猪手 X2 - 猪手皮烧到好脆, 猪手肉好嫩, 咸咸地咁, 唔会过咸.MIXED 肉肠- 当中有五种肉肠, 以卖相来讲, 真系好COLOURFUL, 味道都唔错. 酱料系平日的芥末酱, 点唔点都一样咁好味.面包- 做到外脆内香. 正!其余食左:芝士焗薯皮- 呢个卖相又系好靓. 味道又好惹味, 因为芝士味好浓,配几粒烟肉做点缀, 效果唔错. 不过食完一件之后, 就有好饱的感觉炸猪排薯条配沙律- 个猪扒系用新鲜猪肉, 食落有猪肉的酥酥地的味道. 薯条系幼细果种, 唔太吸引. 沙律的菜好新鲜.炸鱼手指- 鱼手指好粗身, 食落D鱼肉系鲜甜的, 嫩滑的. 唔错!佢地会有几块法国包俾我地, 但我地都因太饱冇食晒.
由于外面系BAR的关系, 店内的音乐都开得几大.
一行六人, 我地叫左:
德国菜必试:
咸猪手 X2 - 猪手皮烧到好脆, 猪手肉好嫩, 咸咸地咁, 唔会过咸. MIXED 肉肠- 当中有五种肉肠, 以卖相来讲, 真系好COLOURFUL, 味道都唔错. 酱料系平日的芥末酱, 点唔点都一样咁好味. 面包- 做到外脆内香. 正! 其余食左:
芝士焗薯皮- 呢个卖相又系好靓. 味道又好惹味, 因为芝士味好浓,配几粒烟肉做点缀, 效果唔错. 不过食完一件之后, 就有好饱的感觉 炸猪排薯条配沙律- 个猪扒系用新鲜猪肉, 食落有猪肉的酥酥地的味道. 薯条系幼细果种, 唔太吸引. 沙律的菜好新鲜. 炸鱼手指- 鱼手指好粗身, 食落D鱼肉系鲜甜的, 嫩滑的. 唔错! 佢地会有几块法国包俾我地, 但我地都因太饱冇食晒.