2019-02-26
有日放工约咗朋友食饭,朋友话想食猪手所以我哋就拣咗一间德国餐厅嚟食饭,依间餐厅系喺新蒲岗嘅商场地下,仲有露天座位可以坐,不过因为𠮶晚比较冻所以我同朋友都错咗室内,餐厅都几有feel装修都几有德国餐厅嘅感觉首先头盘我哋叫咗一个三文鱼凯撒沙律,估唔到三文鱼嘅份量亦都几多而且开杀沙律嘅酱汁条配得唔错食落去好开胃而且因为之后食嘅都系肉类所以沙律菜感觉会比较开胃餐厅仲做紧猪手套餐睇落都几抵食,德国咸猪手加香肠拼盘同埋墨西哥粟米片都系$398,套餐嘅份量都几多香肠拼盘有四款德国香肠而且每一种嘅味道亦都好出色,同平时食开嘅唔一样,相信系用咗质素比较好嘅德国香肠墨西哥粟米片仲要系热辣辣,配埋特制酱汁就更加好食而且好开胃,分量仲要几多下德国咸猪手仲要帮我地拆埋骨食落去就更加方便,而且做到外脆内软嘅感觉,无论系肉质同埋味道亦都非常好虽然猪手等得比较耐,但系都觉得系值得等最后我同朋友每人叫咗一杯嘢饮,我就叫咗一杯朱古力沙冰,朋友就叫咗杯德国啤酒,德国咸猪手配啤酒真系perfect match 价钱仲要咁抵食性价比真系几高