2019-04-23 277 浏览
朋友话自从食过德国猪手,每隔一排都好想食一次猪手, 得知大埔有一间德国餐厅之后,就话想一齐去食了。德国猪手配酸菜及薯仔沙律-德国咸猪手最重要系皮要够脆,肉要够爽口弹牙。 呢度既咸猪手喺以上两项都系属于高水平而朋友同我都认为最出色之处,系脆皮并唔会随时时间而变淋, 边食边倾计,大约都过了两个钟,烤过既猪皮依然仲系好脆口。德国餐厅除了咸猪手,亦唔少得德国肠。 呢间餐厅有两种德国香肠可以拣, 其中一款德国香肠拼盘有超长嘅德国肠,令到摆盘更为精美, 亦顺理成章选择咗呢一款。除了香肠嘅外貌之外,各款香肠嘅内容物都好唔一样。有流心芝士的,亦有肉汁丰富的,即使一盘嘅香肠众多,但都不会食厌,呢一方面的确值得一赞。至于烧排骨,虽然唔系德国最出名嘅菜式,不过系朋友食西餐时几乎必点嘅食物嚟。 今次第一次见识到,原来猪肋骨嘅肉都可以好多。 由上菜嘅一刻,已经有种比起以前见过嘅猪肋骨都要更大,的确非常抵食。加上两杯芝士奶盖特饮 - 朱古力芝士奶盖及蜂蜜绿茶芝士奶盖,边饮边食,大快朵颐!

德国猪手配酸菜及薯仔沙律

德国香肠拼盘