2020-10-22
10/16 Das Bier 屯门今日收工带朋友去左屯门一间屋苑入面既德国野,上网见评论唔错,所以就约埋一齐去试。佢有唔少德国既传统食物可以拣,有咸猪手,白猪手,德国香肠拼盘,仲有多款唔同既啤酒!我地叫左德国咸猪手,安格斯肉眼扒同两杯野饮,已经食到好饱~猪手预先切好,皮,肉同骨分离,方便客人食用。猪皮烤得好脆,肉既份量都好多,味道都好好,整体十分唔错。而且配菜仲有酸菜同薯仔沙律,两样野都唔错好好食!安格斯肉眼扒份量好大,肉质唔会太硬,易切,亦都易咬,不过肉味略嫌唔够浓。火候就控制得唔错,我地叫五成熟,佢做到令人满意既程度。啤酒我地叫左Hoegaarden既rose,比原味更香甜,比较适合女仔。而佢地自家制既芝士奶盖茶亦都值得一试,奶盖有十分浓厚既芝士香味,质地唔会系好稀个种,感觉唔错。