2018-12-26
特色德国餐厅 咸猪手抵食🤤🤤🤤平时食得多西餐都会食下咸猪手牛扒等等但讲到食咸猪手最正宗嘅都系去德国餐厅食!今日难得嚟到呢间德国餐厅 梗系要试吓去呢度嘅咸猪手啦 德国菜本身都系以咸猪手香肠啤酒等等最出名 但今次嚟到就冇食到佢嘅德国肠 今次嚟到我哋首先叫咗一个徳国咸猪手$208 呢个价钱来讲呢间铺头嘅猪手都算大份同好食 猪手上枱嘅时候皮仲系脆既! 我谂食猪最紧要都系佢阵皮 所以我觉得呢间铺头呢方面做得几好 同其他西餐厅比猪手嘅份量都算大 唔会净系得几旧肉同食骨跟住我哋叫咗个香葱芝士薄饼$88 个人觉得呢个嘅薄饼都几好食有啲似墨西哥嘅薄饼 但系觉得呢个薄饼唔点配送既酱反而更加好味 因为佢个酱嘅柠檬味有啲抢咗芝士嘅味道 大家嚟到都可以叫呢个同埋猪手送啤酒 🍻简直世界级享受黎到西餐厅当然唔少得个人最爱美式烧排骨$198 呢个烧排骨食落都几好味分量亦都几大大概有十到十一旧 食落去都啖啖肉 唯一不足可能系今次嚟食佢嘅皮焗得唔够焦 因为本身比较钟意食脆的既ribs!今次黎真系成枱肉 我哋仲叫咗一个法式烧春鸡$148 鸡嘅份量应该冇一只咁多我谂有大半只 跟餐仲有少少薯角 烧鸡反而冇咩特别 正正常常水准
德国咸猪手
香葱芝士薄饼
美式烧排骨
美式烧排骨
法式烧春鸡
难得去到德国餐厅冇理由唔试吓佢嘅黑啤 梗系叫番一杯erdinger dunkel 试吓 个人觉得佢呢款啤酒唔算苦 算系比较容易入口 如果平时冇饮开啤酒嘅都可以要一杯试吓 同埋佢$72 大大杯平时夜晚黎呢度叫番一杯睇下波倾吓计都几开心
总括嚟讲呢间德国餐厅都算抵食同埋适合大家嚟呢度睇波倾计 平时大家想揾啲特别嘅餐厅下都可以选择呢度
个人推荐佢嘅黑啤 猪手同埋芝士薄饼🤤