2011-03-10 1433 浏览
星期六黎左呢度食饭, 无book位, 但七点半黎到都仲有位!其实一路食既时候间餐厅都无full过, 莫非系个位置有d僻?隔离每枱都系饮酒多, 好似得我地几个叫到成枱都系食物 我地要左两个BBQ餐, 一个咖哩蝴蝶虾餐, 再加一个德国咸猪手餐BBQ串烧唔错, 烧得啱啱好, 唔会有㶶既部分~而且份量多, 每个餐都有4串串烧!再跟个饭/意粉, 一个人食一定会好饱! 其中最好食既系猪颈肉, 吸收左honey sauce阵味, 所以非常惹味! 而鳗鱼汁烧青蚝 (即系青口)就最普通, 大只但无咩味跟餐既salad同餐饮就无咩特别, salad只不过系平时个d伴碟咖哩蝴蝶虾香辣, 虾几爽, 但好少乍~ 跟餐有两块烤饼, 切成八小块, 点d咖哩汁一齐食好正! D汁捞饭食都ok呀!至于猪手…如果我今餐只系食呢个, 我一定比喊睑佢!!! 首先等呢个菜等左好耐, 差唔多食哂其他野先送到黎! 枉我地仲期待佢烧甘耐一定系好脆好好食la, 点知佢一送上黎我同d朋友都o哂咀 – 只猪手横睇掂睇都似系炆猪手!!! 系争几条发菜…见到个卖相已经觉得唔好食…佢个皮好 “un”, 好难先切得开! 食落口…果然好难食, 唔知

隔离每枱都系饮酒多, 好似得我地几个叫到成枱都系食物

系争几条发菜…

见到个卖相已经觉得唔好食…佢个皮好 “un”, 好难先切得开! 食落口…果然好难食, 唔知自己食紧咩, 只系知肉好鞋好鞋…最后我地都系顶唔顺放弃了…下面既薯蓉其实都麻麻地, 好寡无咩味, 但比起上面既猪手已经算系甘…

呢度环境几好, 对住个海感觉好写意, 但好大风~又有live band keep住表演, 不过有d嘈, 我地讲野要大大声先得! 而且因为系outdoor餐厅, 隔离枱食烟吹哂过黎
所以我地食完都即刻走了