2024-09-16
呢间喺尖沙咀🚇嘅 Prosit Bar & Restaurant 酒吧餐厅🍴系香港少有嘅德国奥地利风格酒吧🍻餐厅,而且有时仲有 Live Music 🎶添。入边装修用咗🇩🇪欧洲小木屋风格,感觉温暖舒适☺️,加上挂满唔同款式嘅结他🎸,配合返佢哋有 Live Music 嘅特色,好似去咗欧洲地道🍸小酒馆咁样。另外佢哋仲有🍺啤酒、鸡尾酒 🍹Free Flow,都只系 $259 💰起,真系啱晒好酒😝之人。呢期佢哋仲有个🇩🇪德国啤酒节优惠套餐🍽️,$268就有一份德国🐖咸猪手拼香肠同埋两杯 Erdinger 生啤🍻,真系十分之抵食!咸猪手个皮🤩好脆,肉厚得来咸香十足👍又唔会太肥,仲有双色香肠、🥔烚薯、沙律🥗同埋酸菜,充满德国🇩🇪风味,配埋啤酒🍺一流啊!🔥炸鱼薯条都几有惊喜,份量十足劲香脆,而且🐟鱼肉超级嫩滑,好食过好多我喺🇪🇺欧洲食过嘅炸鱼薯条多多声。另外佢点🍟薯条个茄汁有少少酒香,食起上嚟都几🤤特别。最后我仲发现🧐系 Openrice 订座,消费满💰 $450 可以半价享用🇩🇪「德国咸猪手」或者🐖「杂锦肠拼盘」添!