【九龙湾】济州烧肉食堂 听闻德福广场二期food court有间高质韩式烧肉,环境唔错而且仲好好服务,今日#肉魔 继续出动!😍前菜4款:沙律菜、腌萝卜、凉拌海带、泡菜,以及炉边烤蛋同粟米粒芝士,以上*除咗沙律菜*全部可以无限refill!✨梅子青柠梳打 ✨济州特饮餐厅两款人气饮品,济州特饮系有鲜橙果肉嘅口味,酸酸甜甜非常开胃。✨牛大骨(推荐🥩)预先烤至一成熟再切成一口牛,烧起上嚟好方便。呢款牛中间会有少许嫩筋,入口有嚼劲,肉味浓郁。🤩✨食堂牛小排(酱油)可选酱油或盐烧口味,牛小排油花分布均匀,肉质相对柔软。✨每日新鲜鳗鱼(半份)(大推💖💖)韩式烧鳗必食!外皮香脆,肉质爽口。注意先烧皮𠮶面,半熟时涂上鳗鱼汁,再比啲耐性就能够烧到焦脆嘅鳗鱼皮。🤤✨济州特上猪拼盘(猪排、五花肉、猪下青、猪皮)猪肉肉质肥美,油脂丰富。烧猪肉建议可以烧㶶啲,逼出油份,让肉表面达至黄金色,非常香口,包生菜食一流!✨食堂苹果梨汁鸡肉用果汁腌过嘅鸡肉,肉质嫩滑而且带微微果香甜味。☺️有冇人同我一样食烧肉会想有啲米落肚🤣!?✨ 牛·烧肉饭估唔到咁大碗🤩!卖相唔错,材料仲好丰富:温泉蛋、泡菜、芽菜,烧牛腍身且调味刚好,饭桶
【九龙湾】济州烧肉食堂

前菜

✨梅子青柠梳打 ✨济州特饮
梅子青柠梳打 、济州特饮

✨牛大骨(推荐🥩)

牛大骨

✨食堂牛小排(酱油)

可选酱油或盐烧口味,牛小排油花分布均匀,肉质相对柔软。
食堂牛小排

✨每日新鲜鳗鱼(半份)(大推💖💖)

每日新鲜鳗鱼(半份)

✨济州特上猪拼盘
(猪排、五花肉、猪下青、猪皮)

济州特上猪拼盘

✨食堂苹果梨汁鸡肉

用果汁腌过嘅鸡肉,肉质嫩滑而且带微微果香甜味。☺️
食堂苹果梨汁鸡肉

有冇人同我一样食烧肉会想有啲米落肚🤣!?

✨ 牛·烧肉饭

估唔到咁大碗🤩!卖相唔错,材料仲好丰富:温泉蛋、泡菜、芽菜,烧牛腍身且调味刚好,饭桶人士必点呢个!😋
牛·烧肉饭

✨朱古力棉花糖

都唔知几多年无烧过棉花糖🤭。将棉花糖烧到外脆内软,放上朱古力饼上食,又几正㖞😳。啱晒带小朋友👧🏻嚟嘅朋友,可以比小朋友试吓烧自己嘅食物,有得食又有得玩。😆
朱古力棉花糖

👉🏻真系要赞赞呢度嘅店员服务友好,由带位到点单嘅流程都好舒服,店员为我介绍餐牌,亦时刻留意到顾客烧烤上有需要帮忙嘅时候。✨👍🏻

✨济州烧肉食堂
📍九龙湾伟业街33号德福广场2期5楼Foodeli 501B号舖