2021-11-17
今日晚饭比较夜又无地方去,黎左呢间位于将军澳新都城中心既德美寿司食少少野先。之前帮衬过几次都觉得食物质素唔错。一如既往,呢度晚市都有定食餐牌,有生有熟食。主餐牌有薄切刺身,空运直送刺身,其他刺身,寿司,卷物,手卷,丼物,沙律,渍物珍味,前菜,扬物,天妇罗,烧物,串烧,一品料理,锅物,饭面,碗物,饮品,甜品等等。落单用QR code。今次叫左一款沙律,两款剌身同一串串烧。冰菜沙律 $59 另加一呢款沙律餐牌唔见,可能系时令菜式。之前喺第二度食过冰菜,觉得好正。今次见到又要食先。冰菜有四小棵,超爽脆鲜甜,下底垫有两件大番茄切件,再加上大量胡麻酱,同两片黄色花瓣点缀,清新之余带邪恶。北海道仙凤趾蚝 $64 另加一北海道仙凤趾蚝系一只连壳蚝,加左少少汁喺上面。只蚝都唔细,肉质超鲜美又实在,海水味非常重。下底仲垫有海藻同菜苗可以食用。原粒鲜帆立贝 $58 另加一原粒鲜帆立贝用碎冰阵住上枱,卖相唔错,一样伴有海藻同菜苗。帆立贝一开二,好厚身,鲜甜啖啖肉。如果配有芥末会仲正。烧牛舌 $43 另加一第一次食德美嘅串烧。烧牛舌一客4件,有大有细。牛舌好厚身,食落都几弹牙。要加啲柠檬汁先好食,可以减淡吓咸
今次叫左一款沙律,两款剌身同一串串烧。
冰菜沙律 $59 另加一
北海道仙凤趾蚝 $64 另加一
原粒鲜帆立贝 $58 另加一
烧牛舌 $43 另加一
第一次食德美嘅串烧。烧牛舌一客4件,有大有细。牛舌好厚身,食落都几弹牙。要加啲柠檬汁先好食,可以减淡吓咸味。
一如既往,食完有甜品送,系香滑牛奶布丁配红豆,够哂甜,可以中和吓把嘴嘅咸。
落完单好快有得食,服务快手,座位正常。