呢间舖头嘅蛋糕一直喺我心目中嘅首选,皆因价钱合宜,种类多得嚟外观够精致,有时买嚟做生日蛋糕或者送俾人都系唔错嘅选择。而我最钟意佢,亦系佢同其他舖头存在分别嘅地方系,佢用戚风蛋糕,食落热量较低,口感冇咁腻,相对轻盈。近排见佢多咗好多种类,于是决定喺生日月用佢嚟做生日蛋糕,试下佢岀嘅新口味先♡✎ 泰式奶茶 戚风蛋糕口感软绵,整体奶茶味道劲香浓,亦好有泰式风味~而蛋糕里面加入咗忌廉芝士,口感更显丰富,层次提升。钟意饮泰式奶茶嘅人值得一试呢款!✎ 玫瑰荔枝 呢款蛋糕充满浪漫嘅气息。顶层铺满酸酸哋嘅荔枝果冻同埋荔枝鲜忌廉,荔枝味浓郁,另外亦搭上几粒士多啤梨,整体感觉偏酸,几开胃,口感配搭适宜,食耐咗唔会觉得腻。✎ 香浓开心果表面系脆皮面,而顶层亦洒咗啲开心果杂粒,口感多变。蛋糕中间同样加入开心果忌廉,淡淡开心果味,整体味道较甜腻。✎ 大甲香芋黑糖麻糬浓郁嘅香芋味。蛋糕顶层有几粒略酸嘅蓝莓,而松软嘅蛋糕里面有香芋忌廉同滑溜Q弹嘅麻糬,惊喜十足˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑

✎ 泰式奶茶

✎ 玫瑰荔枝