2015-02-21 2985 浏览
接女朋友公主放工,佢话想食啲特别嘅甜品!心谂:虽然我周围食嘢姐,但甜品真喺唔好㖞!喺准备开火之前,终于有老友推介观塘工厦区有好嘢食!真喺救咗小弟一命!我就胆粗粗去咗依间远离地铁站少少嘅 fusion 西餐厅!一打开电梯门,心谂:老友,你真喺好介绍,成间纸厂喺隔离!公主已经黑面咗!但永远惊喜都喺后头!哗,里面环境装修真喺几好,全木制家俱,环境非常干净!摆设都几有心思,而且都几浪漫!见到公主笑返,我都放心哂!有时公主都几好,知我食得清啖咗,揾钱辛苦,都为我设想叫咗两样𩠌!首先,我哋叫咗《安昙野豆腐沙律》,依个沙律我觉得似日式做法!个酱汁少少酸酸甜甜,真喺几开胃!而且个豆腐几滑身,加埋几粒唔知咩嘅果仁,都几有口感!公主好嘅地方喺容易笑返!佢最爱嘅《心动一刻》上枱!我好奇问侍应哥哥仔,依个白色太空馆点食呢?当我想用只铁匙 block 爆佢之际,哥哥仔叫我未心急!佢攞上好热嘅朱古力淋喺上面!Wow,个太空馆熔咗,见到里面心太软!见到咁惊喜嘅一刻,作为麻甩嘅我,心都软埋!唔怪得公主咁钟意食甜品啦!依餐惊喜嘅甜品,老友真喺冇介绍错!不过我个人认为可以做得更好喺,如果个心太软喺其他颜色或者味道会更好,

心动一刻

依餐惊喜嘅甜品,老友真喺冇介绍错!不过我个人认为可以做得更好喺,如果个心太软喺其他颜色或者味道会更好,因为热朱古力淋落之后,喺颜色同味道上睇唔有咩分别!

两个人食咗 150 蚊左右!都唔错!