2014-08-30
今日约左好纸美食生日饭~大家呢期中意老西~所以揾左间未去过的餐厅试食~!我比预期早左少少去~成间餐厅得我一个客人~紧系要拣个靓仔位坐啦~!未开档各服务员都好自我~各有各休息,我就自己坐喺到做下文件野~感觉好写意~枱头一枝优雅的小爉烛,加上一支意大利醋,已经令我好有食野的冲动!!睇睇餐牌~意粉饭同PIZZA扒类都有~真系好吸引!当然仲有纸美们中意的甜品啦~心太软同意大利芝士蛋糕真系我的至爱~呢到两款都有~真系太开心了~好纸美都到了'我地一齐点菜~点菜后先来一客唔会再FILL的面包~真系意外...(去过好多意大利餐厅都可以再FILL的~)面包相信系来货出品~灯热少少就上枱~入口好松软~加埋D醋同橄榄油~感觉唔错~!鸡肉忌廉意粉 - 鸡肉部份虽然系急冻货仍有点鸡味~忌廉好浓好重口味~中意食忌廉的人有福了~意粉唔会煮得太淋,相信系烚起左之后有用橄榄油捞过~所以唔会沾埋一大炷,一条条入口可分得好清楚!有诚意的作品! 唔错~鱼扒 - 等左好耐鱼扒终于上枱!大大件~用漫火慢慢煎熟再用大烧外层㶶㶶地脆脆地~锁得住肉汁又不生香脆的感觉~伴埋烧过的蔬菜~BBQ得黎又觉得有点清新~!羊架 - 由于有小朋友喺
好纸美都到了'我地一齐点菜~
羊架 - 由于有小朋友喺到~所以唔会要求太生~本应7成熟系啱啱好~厨师似乎掌握得唔系太好~所以来左个well done done令我地都好意外...V__V 羊架入口即使系保持到羊应有的味道,但我地都觉得呢D小错误系唔可以发生的~!
心太软伴雪糕 -心太软的蛋糕太厚~朱古力浆唔够爆,云尼那味雪糕相信唔系自家制,好一般,唔系太香滑~!
意大利芝士蛋糕 - 声称系餐厅的主打甜品~我个人觉得过于忌廉,酒味唔够香浓手指饼改用左海棉蛋糕,失去左原著的精绪
饮品方面款式都算多~有酒有唔酒~我地都比较简单,所以都冇特别选择!!
店舖的洗手间设备当唔错~~男女各一格,算系干净又寛落,方便完之后仲有空间可整理衫裤!!
一路上服务员都唔会成日过黎打扰~好令我地可以慢慢倾计谈心~成个感觉都好舒服自然!
系值得再去的地方!!