2011-04-17 6 浏览
正当讲起坑口,聪嫂麻麻地.有部份的又唔好食.. 还说坑口为何没有第二间好食的甜品. 正在安宁行去南丰中心之时. 见到间7-11不见了,变左「五代同糖」劲开心..~~~~~ 知道呢间店在尖沙咀很出名. 未食过. 饮完茶冇耐. 就同两个阿E 去左吃.. 我地三人入. 叫左三样野, 招牌鸡蛋布丁. : 味道重EGG味. 好似食紧炖蛋咁. 唔明白D人做乜赞得咁惊喜. 麻麻地啰. 系个卖相吸引人. 仲系涷涷的蛋, 木瓜冰糖炖雪耳: 呢个好似冇乜特别.在糖水店间间都食到, 但是有做得好/不好的. 不好的就好似饮紧冰糖水咁. 但呢间. 可以讲句. 饮了一口. 真材实料,有木瓜的天然甜味,. 南北杏够多. 一樽都几多. 木瓜得三片. 底有雪耳. 又够热. 招牌心太软. :我系第一次吃呢个甜品. 从未吃过. 听朋友讲. 心太软做的成功, 是介开CAKE后.朱古力溶到流出来. 同埋比人感觉过度甜. 我其实好怕吃太过甜的朱古力. 呢度啱我口味.呢. 蛋糕外小脆内软. 朱古力流出黎. 都好多,朱古力浓度好正. 少少苦. 我个人钟意!! 食得出系靓的朱古力. 原先想叫埋个招牌炸香蕉. 大家SHARE吃.
正当讲起坑口,聪嫂麻麻地.有部份的又唔好食..
还说坑口为何没有第二间好食的甜品.

劲开心..~~~~~

知道呢间店在尖沙咀很出名. 未食过.
饮完茶冇耐. 就同两个阿E 去左吃..
我地三人入. 叫左三样野,

招牌鸡蛋布丁. :
味道重EGG味. 好似食紧炖蛋咁.
唔明白D人做乜赞得咁惊喜.
麻麻地啰. 系个卖相吸引人.
仲系涷涷的蛋,

木瓜冰糖炖雪耳:

招牌心太软. :
我其实好怕吃太过甜的朱古力. 呢度啱我口味.呢.

原先想叫埋个招牌炸香蕉. 大家SHARE吃. 可惜佢那天没有..

整体来说.
价格每个要40蚊. 其实都几贵架. 有时一个人三心两意. 想食两样. 都差不多百元了.
仲贵过吃饭..

都会再去的...

可能开张冇耐.. 个女店员唔知系未新黎的呢.
问佢甜品的资料. 冇都唔知. 下下要个收银员及老板来答我地.

每天经过见到人流. 由下午开始. 己经劲过聪嫂,
真西利. !
2011-04-09