2010-09-17
同个朋友好耐冇见了约出来食下饭聚旧,介绍喱间餐厅,食法国菜,有个set dinner几出名,想试下~!入到去,佢以色蓝做主题(枱布,灯光....),不过我觉得唔太好因为睇得对眼有太攰(系之前好似唔系以蓝做主题既),段面有支结他,bec会有人唱歌表演呀,都唔错~!鹅肝牛柳餐($188)龙虾浓汤~!系忌廉汤款,唔太杰又唔太稀好适中,同系少少既龙虾肉呀,好味,白色既系一小片面包~!蛋挞挞拼巴马火腿多士~!有火腿,三文鱼酱多士同碎蛋酱多士,个火 腿偏咸少少,不过都好味~!三文鱼酱多士好味呀,个三文鱼酱肉卡夫既出品,个碎蛋酱多士好普通~!鹅盰牛柳~!好厚既牛柳呀,我要左6成熟,6成都唔错,唔会太生有血又唔会太熟好鞋呀(个人既口味),好有肉汁,又唔韧几淋,好味呀,个鹅肝好大件,几肥呀,个面睇落好似几脆咁,不过少少脆啦,几肥味,少少少入口即化(又未到即既)的感觉呀,不过好大件食食有点漏,同有部份位有点苏味既,我比ok好味呀~!仲有扁意粉,偏浓味,好软身又未到好淋呀~又系几好味既!朱古力心太软~!好吸引,有雪糕伴碟,睇落几靓呀,个心太软都唔错,不过我果个心太软烂左,食起上来唔太热,酱亦冇咁滑,好浓朱古
鹅肝牛柳餐($188)
朱古力心太软~!好吸引,有雪糕伴碟,睇落几靓呀,个心太软都唔错,不过我果个心太软烂左,食起上来唔太热,酱亦冇咁滑,好浓朱古力味,比较甜,甜之下食雪糕又中和返,几好既配搭呀,雪糕好似有云喱拿味既~!
热奶茶,好普通,个餐等得几耐下呀~!
综合来讲野食几好味呀,个环境又唔错,不过系个蓝色灯光唔好咁好,上菜算好快,食野唔会太冻,不过餐茶上好慢,追几次(一定系唔记得呀),有杂志coupon有8拆之下($188加一再打八折既)$170几到呀,不过唔知而加本杂志仲有冇coupon....!