2021-12-01 140 浏览
💛#黄店话说我好钟意特登去大角咀食野因为𠮶头真系好多好西,今次再介绍呢间都几出名有名气嘅甜品店,款式比较偏新派但又好吸引,尤其佢哋嘅招牌心太软!而且口味越出越多,例如有开心果、芫荽、麻辣、花生奶酱,而今次主力介绍咗心太软先🤣👓开心果心太软 伴乳酪雪糕 $64见到个价钱其实唔平,但好彩个心太软好大个,系比平时出面𠮶啲体质大,偏高身,同埋个外皮够挺有脆,卖相亦靓靓,洒上开心果碎,旁边有开心果酱,软雪糕嘅形状配上一个雪糕cone。切开中间当然有流心效果,其实开心果本身冇乜味,但认真食会食到有淡淡的坚果味,而且唔算太甜,其实个心太软有啲漏不过有乳酪雪糕酸甜平衡返。雪糕方面其实+$5可以升级至特别口味-竹炭雪糕,不过味道冇乜特别,反而原本嘅乳酪雪糕味道酸酸甜甜好开胃好食好多,所以唔建议加钱升级😂评分:8.5/10👓海盐拖肥花生炼乳心太软 伴乳酪雪糕 $58见到个名再睇埋张相真系好邪恶😈面头系炼奶同花生碎,见到底部有一少pat牛油,的确会加添左份牛油香不过好肥呀,旁边仲有花生酱😫因为加咗钱升级所以系竹炭雪糕+cone。一切开就流哂花生酱汁,食落唔太觉海盐味因为花生酱味太浓烈啦,真系好香花生酱味
💛#黄店

👓开心果心太软 伴乳酪雪糕 $64
评分:8.5/10
👓海盐拖肥花生炼乳心太软 伴乳酪雪糕 $58
见到个名再睇埋张相真系好邪恶😈面头系炼奶同花生碎,见到底部有一少pat牛油,的确会加添左份牛油香不过好肥呀,旁边仲有花生酱😫因为加咗钱升级所以系竹炭雪糕+cone。一切开就流哂花生酱汁,食落唔太觉海盐味因为花生酱味太浓烈啦,真系好香花生酱味嘅不过同时似摆紧匙花生酱落口,真系超级漏。
评分:8/10