2009-09-22 18 浏览
同男友食完放题, 食左极多咸野..虽然饱到呕,但都本住「食甜品系另一个胃」既大条道理, 走去揾甜品食....记得星期六日睇过头条有介绍呢间新甜品铺, 即管试试~~身为朱古力爱好者, 二话不说已经叫左两样朱古力野 - 心太软&brownie伴雪糕先讲心太软:一上枱睇到佢个样就觉得好好笑, 因为好似个月饼咁, 圆looklook咁, 又系手心咁大个, 好得意~ 当我仲0系到左影右影既时候, 阿姐姐就提我们趁热食会好味0的, 我地就拿拿临拎只叉吉落去. 但原来个皮真系劲薄, 即刻流晒出黎 (当然..我仲0系到影紧未食) 终于食第一啖, 好味!!~0的朱古力味够浓, 0的浆真系近似liquid状,佢入面仲系有粒似梅/车厘子,有0的酒味, 所以甜中带少少酒味加酸味, good~!~再讲brownie:其实我食完个心太软已经好饱, 对个brownie都系食左1/4, 其余由男友扫晒. 我个觉得旧brownie都唔错, 但可以再硬身少少, 咁会再好味0的!!再讲椰果子:等野食期间, 姐姐俾个碗细细既野我地试食, 话系迷你椰果子 (但我唔记得影相..)个外形好似透明jelly 加椰汁.但食落好好味呀!

先讲心太软:
再讲brownie:
再讲椰果子:
等野食期间, 姐姐俾个碗细细既野我地试食, 话系迷你椰果子 (但我唔记得影相..)个外形好似透明jelly 加椰汁.但食落好好味呀!!好香椰青水味
又好爽口。眼阔肚窄既我坚持要试埋呢个椰果子原装版 (当心太软同brownie都上左枱先知死...) 所以叫左个栗子椰果子~~ 原来佢真系成个椰青上枱, 我仲以为张相只系「提供参考」tim..好好味, 0的栗子蓉好香, 但重点系0的透明jelly 连埋入面0的椰青肉一齐食先正!!~~好好好好味, 呢个一定要再试!!

p.s. 返到屋企心思思自己买左个椰青, 揾0的椰青水黎想做0个0的透明jelly..点知..唔知点解好实..都唔似人地0个0的咁爽..都系出去食算..
心太软! 个外形好似个月饼~~
好流呀~~~~入面有粒好似梅既野不过影唔到
Brownie~~男友至爱~~~
栗子椰果子~~
庆祝纪念
纪念日
心太软! 个外形好似个月饼~~
好流呀~~~~入面有粒好似梅既野不过影唔到
Brownie~~男友至爱~~~
栗子椰果子~~
  • 椰果子