2016-11-15
黎到 Elements 嘅Grand Central 用Entertainer main dish 买一送一!好彩被编排坐咗喺留上角落头位,否则其他位置都几嘈好难倾计。都未坐定就先order 杯happy hour,8点钟last call。我地当然系先叫一杯再keep 一杯后上啦。叫咗个龙虾扁意粉 Lobster shrimp & saffron Linguini 同 青口 Mussels。 龙虾意粉唔错,几只小虾同埋爽口龙虾肉。相反青口就普普通通,个汁太稀,反而将青口个包点落龙虾意粉个汁度仲正!Sides 我地叫咗忌廉通粉同忌廉菠菜,两个都系忌廉就有少少腻。最后上嘅朱古力心太软就无得顶。以前自己学识整呢个甜品之后,就觉得街𠮶啲一系太熟一系个味道唔岩。但系呢度嘅心太软系我少有嘅推介。熟度岩岩好,唔会太多蛋糕,同时朱古力酱嘅甜味系岩岩好,同雪糕味系match 唔会比另一边抢晒!不过,呢度嘅service 就麻麻,佢地好似好忙咁。叫几杯水叫左成个钟,叫过几个waiter 先有。