2019-07-05 324 浏览
今晚突然好想食石头锅饭,所以去完将军澳揾朋友就同佢食埋饭先返屋企,佢介绍去哩间新麻蒲韩国餐厅度食,原来哩度唔单止得韩式烤肉食,仲有些饭、面、汤等食物可点选,我点左石锅牛肉拌饭,饮柚子茶,朋友点韩式牛肉炒粉丝。店员落单一回来,就捧著四碟韩式小食黎比我们,他放低后仲话食完之后可以再叫,无限添食,小食有泡菜、沙律、腌洋葱和海带,我地一边品尝,一边聊天,唔洗十分钟既时间,石锅牛肉拌饭便送到,热呼呼,加入韩式辣酱拌均饭面上的牛肉、脆肉瓜、波菜、红萝卜、香菇、心心太阳蛋和芝麻吃,香喷喷,有些饭蕉,真系好味,而朋友叫既炒粉丝,望落同我个石锅饭既材料一样,只系无左只太阳蛋,变左鸡蛋丝,好大碟,朋友惊食唔哂,分左些比我,食到甜甜地,好味。哩度虽然主要系食韩烧,但我地坐左成个几两个钟时间,都唔会闻到太劲既烧烤味道,哩点真系要赞下。
心心太阳蛋
韩式牛肉炒粉丝