2022-01-21
番工不如意个个都会有,最紧要系你点去减压姐,对我黎讲食甜野可以开心D,4点几见早左收工o系九龙城,就揾下边度有得食甜品。首先餐厅门面系湖水绿色招牌,好易揾到,餐厅主打轻食同咖啡,作为咖啡控一于就试下佢既咖啡同大热既梳乎里Pancake。—————————————🐷朱古力焦糖香蕉麦片班戟 $88一客两件梳乎里Pancakes,以价钱黎讲又唔算好抵食,不过见可以加钱转饮其他咖啡,除番开价钱都可以接受。味道方面香蕉面头有层脆焦糖,夹埋Pancake 食其实几夹既,个朱古力酱好滑同埋唔会甜得过份,夹埋Pancake 入口即化,唔错!———————————🐷玫瑰鲜奶咖啡 (惠顾 Pancake +$28转饮)因为当日心情麻麻,真系想食番少少甜野,所以叫左平日唔会饮既Rose Latte, 我怕太甜特登同服务员讲唔好太多玫瑰糖浆,少左甜玫瑰糖浆既味道都几出,加上咖啡自身既浓味,总算中和左少少甜腻感。———————————💁🏻♀️总结:环境宁静可以安心放空既一间小店,食物质数都算OK,如果行开九龙城都可以试下,唔洗成日都帮衬大集团丫嘛
—————————————
🐷朱古力焦糖香蕉麦片班戟 $88
———————————
🐷玫瑰鲜奶咖啡 (惠顾 Pancake +$28转饮)
———————————