2021-01-02
呢次系我第一次同埋最后一次试佢地既节日tea (其实之前想book佢地同茶家crossover既tea set, 但一直full哂😔)餐厅环境同装修格局几正! 多谢职员安排窗口位俾我, 等我可以边叹tea边睇日落🌆跟住tea set就好快上碟咸点方面 “Terrine de Campagne” (法式肉批) 肉质唔干, 唔错; 甜点方面, “Yuzu-coconut Dome” (柚子椰香蛋糕) 酸甜适中; “Gingerbread-chocolate Gateaux” (姜饼朱古力蛋糕) 酒味好香浓; 另外scone好似有d柠檬味, 又够松脆另外原本想试埋mulled wine同mince pies, 但因为当时临近6点(限客令)就放弃左唔紧要, 有靓海景同日落景搭够希望新餐厅会更好啦!
希望新餐厅会更好啦!