2011-07-23
又大一岁了感谢同事们为我庆祝今年的生日, 得到最多, in terms of.. 眼界大开同事仔为我选了我的最爱–西餐对西餐的一种情意结, 缘于总是一set set 的, 很完满, 很满足如果有埋dessert, 更可以划上完美句号Lunch set 种类不多惊讶的, 就是有多款appetizer 的选择!! 仲多过main course! 结果 7 个人有 6 个都系食同一款....Beef barley vegetable soup 卖相偏清, 但好足料Salad 绿油油的, 清新新鲜蔬菜~Tomato & fish soup 杰得黎唔糊口, 无鱼腥味, 又唔会太咸。呢个match 得唔错; 初时以为有蕃茄食, 点知原来已经系融入晒系个汤度.. 饮完已经有full 既感觉Prime rib sandwich (regular size) 个包烘得很脆, 肉质嫩; 有d 半生熟既牛, 同个包好夹Spaghetti with Thai style 有d 辣~ 猪颈肉林身, Spaghetti 够弹牙!!Coffee 浓味但唔香; 好彩无涩味Homemade lemonade
感谢同事们为我庆祝
同事仔为我选了我的最爱–西餐
如果有埋dessert, 更可以划上完美句号
Lunch set 种类不多
结果 7 个人有 6 个都系食同一款....
Salad 绿油油的, 清新新鲜蔬菜~
Coffee 浓味但唔香; 好彩无涩味
Homemade lemonade 唔识分homemade 与否既分别, 只能说夏日炎炎岩晒!!~ (笑)
丰富一餐, 我会珍惜拥有的
眼睛虽小, 却终于看得清