2022-06-18
长假期前夕约咗朋友出嚟食宵夜倾吓计,佢拣咗呢间位于长沙湾嘅居酒屋,主打串烧小食,开业时间虽然唔长,但评价似乎唔错。食物选择丰富,除咗大路嘅串烧,仲有一啲比较花功夫嘅小食,价钱合理。除咗点菜纸上面嘅选择之外,仲有几款精选推介,全部都非常吸引。点好串烧之后店员为我哋送上小惊喜——鳕鱼棒,即使系赠送嘅,质素都非常高,入口香脆鲜味,系完美嘅佐酒小食!矶煮鲍鱼一客有两只,尺寸唔细,煮得非常入味,鲍鱼口感弹牙,连配搭嘅白萝卜都非常鲜甜入味,整体感觉清新开胃。虎虾系jumbo size,一客两件,非常新鲜,入口弹牙鲜味,非常推荐!鱿鱼须同样新鲜弹牙,抹上酱汁再烧,香口惹味,亦系令人想encore嘅一道。鸡中翼开边烧,表皮香脆肉质又唔会太干,唧少少柠檬汁已经非常香口。牛肋肉入口juicy,肉质香软唔韧,牛味香浓,配搭香浓嘅酱汁味道非常夹。串烧鸡润系第一次食,又香又软,口感湿润,完全改变我哋对鸡润唧旧观。新鲜秋葵扫上酱汁再烧,味道带点微辣,口感清爽,一试难忘。烧菠萝外表平平无奇,入口非常有惊喜,既香甜又多汁,口感顺滑冇渣,质素非常高!一直认为串烧系好考心机嘅食物,除咗食材质素要好,更重要嘅系制作者嘅心思
新鲜秋葵扫上酱汁再烧,味道带点微辣,口感清爽,一试难忘。
一直认为串烧系好考心机嘅食物,除咗食材质素要好,更重要嘅系制作者嘅心思,今晚完全感受到小店对食物制作嘅用心,地点亦方便就脚,难得揾到间质素咁高嘅串烧小店,相信会成为常客。