2016-10-09
今朝处理事情,用了一整个早上,大概1点半来到居酒屋整齐有序,居酒屋装修简单,却摆放了唔同既清酒!配衬浅木色既桌椅给予人舒服感觉准山酱油渍:准山冷盘好脆,末端沾上白芝麻!口感丰富准山用了酱油去调味,愈食会愈咸,适合配番其他野食迷你三文鱼籽虾蓉Don:很小的一碗,但很美新鲜甜虾打成蓉放于中间!旁边就放满精莹透亮的三文鱼籽!大大粒饭本身已有少许调味,所以根本不需要加酱油,直接吃更能吃出鲜味虽然价钱略贵,要88!但心机同足料,绝对值回票价胡麻沙律:看似普通日本餐厅会食既沙律,胡麻酱跟沙律菜的绝配不多说!欣赏的是竟然有紫薯仔餐厅就是会系细微位令人加分美国牛:牛肉质素唔错,烧得juicy! 牛味尚算浓厚!沾上自家制黑椒蒜汁食更有风味!个人就喜欢不沾酱汁,品尝牛既味道配菜是炸蒜片炸得香口芝士流心鱼饼:表面普通,食落惊喜切落已见到芝士流哂出黎,芝士控必试黑蒜黑豚肉卷:一碟有两串,而一串有4旧烧得岩岩好,水份无流失配上酱汁食,好味道值得一试!自家制炸鱼片:店长特别推介既小食有d似狮子狗切片再落去炸!原来系好考功夫既一道小食!首先,需用竹串住竹轮,然后切薄片,再朴上粉,最后当然是炸香佢欣赏佢不油,香脆可口
很小的一碗,但很美
虽然价钱略贵,要88!但心机同足料,绝对值回票价
配菜是炸蒜片炸得香口
表面普通,食落惊喜切落已见到芝士流哂出黎,芝士控必试
店长特别推介既小食
有d似狮子狗切片再落去炸!
原来系好考功夫既一道小食!
欣赏佢不油,香脆可口!如果夜晚食配番杯清酒,绝对匹配
烟肉包住一粒荔枝,再去烧
又一餐厅自创既串烧好欣赏佢既创意!
烟肉既油香会被荔枝吸收,荔枝既清甜又中和番整串串烧必试既串烧 连只碟都影埋觉得好可爱!
睇得出餐厅既用心,无论系餐具选择、食物质素以及食物既创新!都感觉到用心、认真
绝对推介既居酒屋