2021-11-13
因为在社交平台睇到有介绍,长老睇完话点心好靓,于是提早一个月预订,同长老食生日饭,食完先知道系米芝连餐厅。点心味道好,而且非常漂亮精致上镜,服务细心,因为知道系生日饭,提议我哋点咗寿包(外皮松软有流沙,非常好味👍🏻),仲送写咗生日快乐🎂嘅桂花糕同曲奇饼,非常多谢。首先上嘅系鹅肝,入口惊艳,鹅肝幼滑,烟薰味恰到好处。推荐😋👍🏻叉烧是必食,味道略偏甜,肉质偏稔,但因为够入味,一件接一件。蟹粉生煎包,外皮香脆,馅料好鲜美。龙趸皮,非常惹味😋,连葱都好好食。推荐👍🏻👍🏻👍🏻娘惹咸水角,造型精致上镜,味道就不过不失,馅料味道还算不错。龙虾卷,虾肉弹牙,但要快食,因为放耐一阵会偏硬。和牛酥,造型好靓,好松脆,推荐👍🏻👍🏻金鱼饺,绿色部分是蒸蛋白,非常嫩滑,饺子味道反而一般。但光睇造型已经好讃,可以一试。总括来说是值得一试,午餐每人$600左右,服务、环境、食物都非常满意,又靓又好食,长老亦都食得好开心,如果有新菜式都可以再来。
蟹粉生煎包,外皮香脆,馅料好鲜美。
龙趸皮,非常惹味😋,连葱都好好食。推荐👍🏻👍🏻👍🏻
龙虾卷,虾肉弹牙,但要快食,因为放耐一阵会偏硬。
和牛酥,造型好靓,好松脆,推荐👍🏻👍🏻