2017-10-08 333 浏览
最近非常懒惰的我, 今天忍不住也要写食评。 由一进餐厅 直至到走那刻, 我的心只不断浮现两个字😣 就系'混乱'😑首先,一入 餐厅,我地同似系老板讲订左两位。跟住佢就叫一张二人抬嘅两位食客离开,话佢地已经过时。之后就叫我地坐那张抬。而佢地冇再换过d餐具比我地,原因系之前两个客人未走嘅时候,佢地已经执晒抬摆埋位预备我地黎😏但我见我餐具上有支用过ge 牙签!我就同侍应讲叫佢换过我set餐具比我,佢个样好似觉得我莫明奇妙亦不太愿意咁。其实放新餐具系咪应该等上手走左先呢……好,之后我地坐左7,8分钟都冇人同我地讲哩度系点玩法,张抬亦百无。冇餐牌同点野纸。咁我地就问d waitress 姐姐啦。佢就话'阵间有野出比你食ga la!' (完) 咁我就话其实我第一次黎,咁我地洗吾洗叫野ge呢? 之后佢就答" 要叫嘅时候会话你知㗎喇" 😅😅😅 其实客人坐低系咪都可以轻轻讲下食法,或者比个牌人睇下,吾洗等我地坐系度无人理又吾知仲咩gum,好古怪!第一样黎ge系刺身,原来有刺身送其实店内环境同卫生感觉都麻麻,所以我就吾太敢食。只系食左一块三文鱼同一只甜虾。甜虾麻麻地,三文鱼尚可。之后有 乳鸽送嫁 乳鸽味道好

第一样黎ge系刺身,原来有刺身

刺身

之后有 乳鸽送嫁

乳鸽味道好ok,吾错!

之后有waitress问我地要咩汤底,我地拣左猪骨㶽。个汤底黎之后又突然有人问我地仲要吾要鸡煲…………我就问系咪本身有,佢话系!咁当然要啦!原来应该比鸡我地食左先,之后黎番个鸡煲,但又吾帮我地拎走个汤低先。问题系张二人抬细到其实摆完个 汤底 就冇咩位剩,逼到呢。

芝士鸡煲味道吾错

火㶽料选择都ok多

野饮亦算多选择,价钱都平,两个人连加一都系$370

不过火㶽料我觉得好一般,而且坐得吾舒服。服务又麻麻,我地都认为冇下次la.
  • 乳鸽