2023-06-22 746 浏览
价钱非常进取,但总算令我久违地食到真心觉得好好味嘅新加坡菜,暂时成为心目中香港虾面嘅第一位🇸🇬🥺·🦐 优质虾面 $115面底系渗渗,即系米粉沟油面,我向来都觉得要佩配浓味嘅汤底,先至好味,呢碗虾汤+猪骨汤,甜得嚟够浓味,神来之笔系汤底本身嘅猪油同干葱,食落每一啖都齿颊留香🤤🤤🤤作为配料嘅虾虽然细只,但又爽又甜,食得出系新鲜虾,除咗猪油渣之外,其他配料真系较普通🤔·🍜 娘惹浓厚叻沙 $115因为惊辣,喉咙会顶唔顺,所以只分咗友人一小碗嚟食,面底系煮得够腍嘅米线,个汤浓得嚟充满椰子香味,带少少辣,隐约都好似食到啲虾味,又系一入口就忍唔住大叫「好好味呀」,好彩有同朋友嚟,先至可以一次过试晒两款咁好味嘅面🥰·🍞 咖央多士 $45呢个真系不得了,从来「咖央味」同「樱花味」都系我心目中嘅谜之味道,永远都谂唔到究竟即系点样嘅味,但今次香脆嘅多士,夹住厚厚一层咖央酱,一入口𠮶股椰子香,就好似终于令我定义到乜嘢系「咖央味」🤯不过真系要趁新鲜食,食晒碗面再食剩低𠮶件,就腍咗失色不少😟·🥤 青柠冰茶 跟餐+ $18都系因为惊又咳又烂声,所以只敢偷鸡饮咗几啖,青柠应该要督吓佢先出味,我哋冇做呢个步骤,变相只系
优质虾面

🦐 优质虾面 $115

娘惹浓厚叻沙

🍜 娘惹浓厚叻沙 $115

咖央多士

🍞 咖央多士 $45

不过真系要趁新鲜食,食晒碗面再食剩低𠮶件,就腍咗失色不少😟
🥤 青柠冰茶 跟餐+ $18

都系因为惊又咳又烂声,所以只敢偷鸡饮咗几啖,青柠应该要督吓佢先出味,我哋冇做呢个步骤,变相只系一杯茶😝

但呢杯都绝对唔系普通茶,而系充满香料味嘅泰式茶底,下次我一定要自己叫返杯😎
优质虾面
娘惹浓厚叻沙