2019-11-10 398 浏览
收工之后好肚饿呀!即刻行入葵广医医肚先一入到去梗系直上三楼,今次特登行入少少,拣咗呢间「chok鸡」黎试下。行到去门口已经闻到好香炸鸡味,吸引咗唔少人系门外排队。我同朋友点咗「6件鸡件」($32),价钱好抵!因为老板即叫即炸,所以都等咗5-10分钟,但一食落去就知系完全值得!鸡件虽然得六件,但份量都几大,女仔绝对可以当正餐嚟食。而且鸡件啱啱炸完热辣辣,炸粉好薄,入面啲肉汁又够多,鸡肉嫩滑,简直完胜豪XX同继光XXX呀!加上鸡件啖啖都系肉,十级满足!推介唔钟意lur骨嘅朋友仔。铺头门口有好多唔同口味嘅粉俾客人自己落,我地拣咗特级香辣、紫菜同芝士粉,三只味道都劲推介!尤其系特级香辣,个辣粉真系够辣,辣得好过瘾,但又唔会抢走炸鸡原本嘅鲜甜,啱晒食得辣嘅朋友。至于芝士粉个奶味都几重下,钟意芝士嘅朋友,我觉得落半匙就够,唔系芝士味就会太浓冇咁好食~总括嚟讲,呢间chok鸡已经成为左我嘅No.1炸鸡店,听闻佢嘅炸烧卖都好出名,下次黎一定要试下!

收工之后好肚饿呀!即刻行入葵广医医肚先

6件鸡件