餐厅: 北京樓 (新都會廣場)
资讯:

餐厅: 北京樓 (新都會廣場)
资讯:

2019-07-15 1930 浏览
前一晚同朋友倾紧食乜好 平时一向冇主见嘅我突然话想食北京填鸭 于是佢就陪我去食前菜超多料 有豆卜 木耳 青瓜 咸菜 花生 辣辣地好好食 边食边饮茶边睇Menu 最后叫左4样野椒香麻油鸡(唔知有冇记错)见Menu上面有辣椒标志 而平时又成日都食口水鸡 咪谂住试下新野 点知完全唔辣 得少少少少麻嘅感觉 味道Ok嘅但唔系我地谂个样野小笼包佢个样已经话左比你知佢系有几咁皮薄多汁 次次夹小笼包都要小心翼翼 好惊唔小心大力左就会整穿佢 佢呢个皮薄得黎有靭道 轻松夹起 佢嘅馅到汤汁冇令人失望 绝对唔系得个样北京填鸭(半只)全晚嘅重点!!! 一上台个下觉得半只原来咁少 唔理啦食左先算 每块饼皮都有张纸垫住 令佢地唔会痴埋一齐 个皮好软熟 食到尾冻左都冇变干变硬 个鸭略嫌皮太少 配料酱汁就正常水准 个酱汁好够味 啱晒我呢个重口味人士拔丝香蕉个卖相唔系太讨好 一夹仲要冇拔丝 到底系凭咩叫拔丝香蕉🤔 唔止卖相 佢嘅味道都唔讨好 冇外表冇内涵嘅一个甜品

椒香麻油鸡(唔知有冇记错)

小笼包

北京填鸭(半只)

拔丝香蕉
2019-05-22