餐厅: 大都烤鴨
资讯:

2023-06-27 2124 浏览
同同事收工之后谂住食晚饭,决定食中菜,大家倾倾吓发现原来都想食片皮鸭,于是上OpenRice搜寻尖沙咀,见到大都烧鸭就直接去咗啦。入到去梗系要点招牌菜片皮鸭啦,其实佢哋有个二人套餐,不过某啲菜式唔啱食,如果唔系个set本身包埋半只片皮鸭都几抵食我哋就散嗌咗半只片皮鸭,同埋几款小菜同一款汤。先讲咗只主菜先,佢哋嘅片皮鸭系皮同肉分开上,配料𠮶度仲有蜜瓜同我估系红菜头,系其他片皮鸭店比较少见,配搭起嚟几清爽再叫咗个开水白菜,上到嚟觉得几搞笑,个样几好睇,但系要$78 ,食起嚟都几空虚仲有一个莴笋炒腊肉嘅物体,第一啖食以为好淡,食食吓配埋啲黑木耳同肉食,有几好味㖞重点仲有个汤,系真材实料嘅,$118一个,用嚟过吓汤瘾就还可以啦
片皮鸭

开水白菜