2021-12-30 124 浏览
朝早系屯门返完part time突然心血来潮想入三圣食海鲜,对上一次入黎都唔知系几多年前既事噜😂见呢间都多人帮衬,评价又唔错,一于试下👍我哋买左濑尿虾同花甲俾餐厅加工 (每款每斤$75),另外仲叫左菠萝咕噜肉,金银蛋菠菜同两个饭😋❤️椒盐濑尿虾濑尿虾好多虾膏,肉质肥美😍 餐厅用上非常多既椒盐同炸蒜将濑尿虾整得超香口惹味!味道带轻微既辣,火候亦都控制得岩岩好,濑尿虾肉质非常弹牙🤤❤️豉椒炒花甲炒得劲有镬气!👍👍味道唔会太咸,花甲啖啖肉😍 我地食晒成碟一粒沙都食唔到😂 (个人黎讲唔中意食太生太草青既彩椒,呢碟同咕噜肉既彩椒对我黎讲perfect!👏)⭐菠萝咕噜肉 💰1️⃣2️⃣8️⃣咕噜肉新鲜炸起,外脆内嫩滑,个汁既酸甜同浓稠程度劲岩我口味😋伴碟嘅菠萝都好有诚意咁烧过嚟👍劲甜劲多汁!❤️金银蛋菠菜 💰8️⃣8️⃣餐厅用咗大量姜蒜,金银蛋同肉碎做配料,即使系上汤浸,清淡得黎亦好香口,而菠菜仲无左平时既涩味同鞋口口感,非常唔错😋虽然餐厅格局唔似啲大酒楼咁有气派,但水准同服务绝对可以媲美👍👍 而且加工费价钱公道,餐厅本身供应既菜式价格亦都好合理,下次可以带埋屋企人过黎试多啲唔同海鲜😆
见呢间都多人帮衬,评价又唔错,一于试下👍

❤️椒盐濑尿虾

椒盐濑尿虾

濑尿虾好多虾膏,肉质肥美😍

❤️豉椒炒花甲

炒得劲有镬气!👍👍
味道唔会太咸,花甲啖啖肉😍
我地食晒成碟一粒沙都食唔到😂

⭐菠萝咕噜肉 💰1️⃣2️⃣8️⃣

菠萝咕噜肉

伴碟嘅菠萝都好有诚意咁烧过嚟👍劲甜劲多汁!

❤️金银蛋菠菜 💰8️⃣8️⃣
金银蛋菠菜