2017-02-02 4401 浏览
星期三放假, 刚好闺蜜都系放假, 咁梗系去 wet 同食tea啦!但其中一个闺蜜公司突然急call, 要返去处理事务,tea 才再会我地, 所以剩下我地两个行街,但又未到tea time, 唯有系The One 不停行来行去买唔到野又行到攰, 闺蜜即话不如去 Eyebar饮mocktail同睇靓景可能因为时间太早同平日, 无咩人, 侍应生由我地拣位, 我地拣了个睇到景, 但又温暖的地方高bar 枱蓝面bar 櫈,使室内都有蓝天的感觉, 再配上真正的蓝天, 感觉很放松舒服不久, 侍应生就攞左一兜花生同埋menu, 因为我地唔饮得酒, 所以叫了两杯mocktail, 黄色𠮶杯以菠萝味为主、柠檬、薄荷为副, 红色𠮶杯则以士多啤梨味为主, 不过两杯都无什么特别最值得推介是这里可以宁静宁静地倾计, 无人骚扰, 又可以一边观看维港景色,正