新工同事介绍公司附近有间抵食又好味嘅日本餐厅!老板咁岩经过听到就话今日收工一齐搞个欢迎晚宴🥳于是乎我哋收工准时去开Party噜🎉大家嘅心声:Yeah!!老板万岁!!!!)))🎉老板似乎成日嚟帮衬😂餐牌都冇乜点睇就order左好多寿司啦!同事们炒热气氛帮我溶入呢个大家庭❤️时间过得好快⏰️第一碟寿司就送上枱面啦😋准!备!开!餐!松叶蟹肉海胆寿司 $38/件松叶蟹肉好鲜甜🦀海胆鲜味浓郁🤤一口咬落去鲜味涌出🌊食左几旧嘅我觉得唔蘸豉油更加好味更加鲜甜😋北海道带子刺身 $29/3片软糯带子本身已经好新鲜好鲜甜!同事建议仲可以挤青柠汁一齐食😋令到成件事更Fresh更鲜!芝士飞鱼籽军舰 $18/件蟹籽好爽脆大粒😍食落“扑扑声”份量都几多🤤芝士味浓而唔腻🧀啖啖爽鲜又“芝”味十足👍🏻紫菜脆口夹埋食到lam lam脷😋北寄贝寿司 $12/件北寄贝够鲜甜😋而且带爽脆嘅口感!入口唔会觉得太胶!肉质都几鲜美👍🏻配上微微甜嘅醋饭食落更惹味!火炙三文鱼腩寿司 $26/件三文鱼腩软腍可口🔥火炙之后更加鲜甜!因为火炙过嘅鱼肉表面微微焦香😌里面鲜嫩多汁💧食落口感丰富唔腻!味道好平衡加上鲜嫩嘅口感😋我同同事们都食左好多旧!鳗鱼

松叶蟹肉海胆寿司 $38/件

北海道带子刺身 $29/3片

芝士飞鱼籽军舰 $18/件

北寄贝寿司 $12/件

火炙三文鱼腩寿司 $26/件

鳗鱼樱花虾玉子烧 $48/2件
玉子烧岩岩烧起热辣辣好好味😋上面旧鳗鱼几juicy!鱼皮烧过有香脆口感🔥加埋烧味特别香口!

牛油果软壳蟹卷 $68/3件
我最钟意呢个卷物🍥牛油果新鲜整齐排列🥑唔会过熟太霖/过生太硬!软壳蟹炸起脆卜卜夹喺卷入面令口感丰富👍🏻而且脆粉唔太厚食落好香脆!

心灵同身形上尽兴完一番后😋听日返工又见面啦!估唔到新工同事咁好 老板咁Nice👍🏻餐厅高质抵食好味又近公司!迟啲再约同事们收工encore dinner先🤣