2021-10-01 415 浏览
突然怀念疫情前同朋友去德国旅行日日不停饮啤酒食猪手德国肠,见到呢间餐厅做紧德国啤酒节,于是约埋一班朋友去撑吓场!除左装修用左木系家俱外,昏暗既环境都令到餐厅好有德国的气氛!当日都有几枱客人庆祝生日,餐厅仲会播歌营造下气氛,都几盏鬼!🍡Stella Artols HK$80 🍡Hoegaarden,White HK$88🍡Maisel’s Weisse HK$80德国啤酒节点少得啤酒😎今次叫左三款啤酒,麦啤白啤都易入口!🍡炸香脆虾酱鱿鱼圈配蒜蓉酱 HK$95鱿鱼个皮好脆,但内里就好软熟,而且唔会话炸到好硬!可惜既系薯条淋身左少少,如果脆返啲就真系好食好多!🍡肉类小食拼盘 HK$190一开始见到架小船真系好搞笑!薯条铺系底,上面则放上脆炸鸡翼,猪肉香肠,猪牛肉丸!猪肉香肠好肥润,肉丸比起一般既无咁结实,相对松散,仲食到有松子添!鸡翼就外表好脆,肉质嫩滑!🍡脆皮烧猪肘 HK$250黎到我最爱既脆皮猪手!猪手个外皮超级脆,肉质好弹牙好嫩,而且仲食到好多骨胶原🤩呢个真系食过返寻味!

🍡Stella Artols HK$80
🍡Hoegaarden,White HK$88
🍡Maisel’s Weisse HK$80

德国啤酒节点少得啤酒😎今次叫左三款啤酒,麦啤白啤都易入口!

🍡炸香脆虾酱鱿鱼圈配蒜蓉酱 HK$95

🍡肉类小食拼盘 HK$190