Maison Beirut

2024-04-27 234 浏览
朋友最近转咗新工,带我嚟到将军澳海傍附近嘅Maison Beirut。原来喺一间新开嘅巴嫩菜餐厅, 我哋坐低之后,店员为我哋介绍唔同嘅菜式。餐厅除咗有室内座位之外,仲有户外位置可以一边欣赏海滨夜景🎑一边享受美食,仲可以借用野餐篮卡位影靓靓相,可以好好放松下!✨黎巴嫩鸡肉卷 Lebanese Style Chicken Roll以嫩滑嘅鸡肉卷住软腍嘅米饭,香口入味,啖啖都有香浓酱汁嘅精华,够晒惹味。✨贝鲁特鹰嘴豆蓉 Hummus Beiruti前菜点咗冷盘鹰嘴豆蓉,配埋Pita bread同脆片一齐食,口感松软,忍唔住要再叫一份呢!✨香烤八爪鱼 Grilled Octopus 香烤八爪鱼🐙摆碟靓靓之余,肉质柔软,鲜甜美味,仲用咗优质嘅黎巴嫩橄榄油,绝对喺健康之选。✨杂果仁千层酥 Baklava千层酥酥脆香口,而且仲有奶油同果仁香味,口感松脆又唔腻😋
黎巴嫩鸡肉卷
✨贝鲁特鹰嘴豆蓉 Hummus Beiruti
✨香烤八爪鱼 Grilled Octopus
杂果仁千层酥
✨杂果仁千层酥 Baklava
千层酥酥脆香口,而且仲有奶油同果仁香味,口感松脆又唔腻😋
黎巴嫩鸡肉卷
杂果仁千层酥