2023-01-11
今次第二次来访牛大人,一如既往冇令我失望!今次叫咗牛大人红烧牛骨汤饮落去,觉得好适合呢个天气,少少甜,几滋润吓🫶朋友好钟意食佢嘅M澳洲和牛牛丸,毕竟唔系间间餐厅都有好似佢咁Q弹嘅牛丸我自己除咗好欣赏佢嘅牛肉之外,亦都好钟意佢嘅鱼滑同埋虾滑 !今次特登叫咗几种比拼:🦑自己最推介嘅就系澎湖花枝浆能够食到一粒粒嘅花枝,口感简直系一流!牛肉浆尽管味道重少少,不过冬天食就一流,食完即刻暖笠笠!🥰至于蔬菜区,今次第一次试水莲,口感几特别,好似食紧大葱咁,不过有爽脆嘅口感🤭牛肉方面,最钟意就系佢嘅牛胸爽,爽滑得来口感好特别,每一次都一定会嗌呢一个!——————为食分界线——————📍 Masterbeef (Causeway Bay)5/F, 铜锣湾广场二期, 463-464号 Lockhart Rd, Causeway Bay, Hong Kong推介指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)环境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消费: $300#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #为食马利奥 #hkrestaurant #topc
今次叫咗牛大人红烧牛骨汤
饮落去,觉得好适合呢个天气,少少甜,几滋润吓🫶
今次特登叫咗几种比拼:
🦑自己最推介嘅就系澎湖花枝浆
能够食到一粒粒嘅花枝,口感简直系一流!
牛肉浆尽管味道重少少,不过冬天食就一流,食完即刻暖笠笠!🥰
——————为食分界线——————
📍 Masterbeef (Causeway Bay)
推介指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
环境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消费: $300
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #为食马利奥 #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #周末好去处 #香港好去处 #食好西 #美食