2021-06-23
点样食推介✨💛良心饮品舖💛💛尖沙嘴黄店💛花斑茶社地址:尖沙咀乐道32-34号地舖🍖黑糖珍珠奶茶 $27 (8/10)珍珠份量好足😍,咬落黑糖味好香甜软糯,系我最钟意嘅珍珠口感!饮落奶味唔会太重,茶底味超香,奶同茶嘅比例恰到好处👍🏻,嗌少糖个甜度啱啱好👍🏻🍖白桃乌龙 加寒天 $28+$4 (8.5/10) 🌟好味道🌟好耐冇饮到一杯咁令我惊艳到嘅手摇饮品!首先佢乌龙茶底好清新,但想讲我吸第一啖嘅时候d白桃味已经直攻我喉咙😂😂,咬咬下寒天嘅时候仲要咬到d白桃果肉,真心吓亲,点解可以有埋果肉食咁正🤤,依杯野同寒天系绝配,超级建议大家加寒天!佢d寒天好似蒟蒻咁有咬口!烟韧控嘅朋友必嗌!记得嗌少甜!我男朋友仲同我抢住黎饮!!饮完第二日佢又再追问我边度有花斑茶社 ,睇黎佢上左瘾🤭🍖葡萄柚冰茶 加蜂蜜珍珠 $26+$4 (7.5/10)依杯比头先个两杯就稍微冇咁令人惊艳,比佢地抢过风头👻,成杯葡萄柚味都叫出,茶底偏苦涩,可能系我嗌左加珍珠,饮落同杯野饮水火不容咁,建议大家嗌水果茶配寒天!!!回头指数: 🍧🍧🍧🍧🍧(满分:🍧🍧🍧🍧🍧)
💛良心饮品舖💛
💛尖沙嘴黄店💛
花斑茶社
地址:尖沙咀乐道32-34号地舖
🍖黑糖珍珠奶茶 $27 (8/10)
🍖葡萄柚冰茶 加蜂蜜珍珠 $26+$4 (7.5/10)
回头指数: 🍧🍧🍧🍧🍧(满分:🍧🍧🍧🍧🍧)