今日同母亲大人去左铜锣湾乐天皇朝食左晚餐😋餐厅装修好有气派,好多艺术品嘅装潢!环境好优雅清静 有情调💖我哋坐嘅位置就可以睇到透明厨房,见到师父喺度制作小笼包,好有趣好有意思!蒜香小笼包 $92 (6粒)咬开去爆汁🌊皮薄馅靓,蒜香味又好浓,一啖就开心!仲可以望住厨房制作过程😆感觉专业得黎又透明度高!上海生煎包 $48原来制作要用蒸煮同煎煮两个步骤!睇得出厨师制作嘅心思!上海生煎包咬开肉汁好多,juicy肉厚,小心烫口啊🔥龙华素鸭 $75🦆腐皮嫰滑由多层腐皮相叠而成!索满偏甜嘅酱汁😋越食越惹味!母亲大人话个味道真系有啲似鸭嘅味道😂皇朝担担拉面 $68担担面都唔错🌱多葱而且花生味重🥜食到底都仲有好多花生碎粒!偏辣惹味🌶面质幼细幼滑偏软身,顺滑好易入口!宫廷驴打滚 $48 (3件)最后一道甜品就系宫廷驴打滚,糯米卷夹住红豆馅🫘唔算太甜岩口味,糯米卷口感烟烟韧韧,红豆馅都几多!我同母亲大人都食到lam lam脷😋总括嚟讲,乐天皇朝系一间好有水准嘅高级中式餐厅,下次家庭聚会都可以嚟呢度book枱食饭😋T-able指数:4.8/5📍乐天皇朝铜锣湾波斯富街99号利舞台广场6楼@paradisegrou

蒜香小笼包 $92 (6粒)

上海生煎包 $48

龙华素鸭 $75

皇朝担担拉面 $68

宫廷驴打滚 $48 (3件)

T-able指数:4.8/5

📍乐天皇朝