2020-06-07
九龙城有好多固有形象例如就系好多黄店啦 但系亦都系一个好多泰国菜食嘅地方但今次同朋友嚟到九龙城就竟然唔系食泰国菜 我决定食小菜🤣因为呢排好似食得太多泰国菜所以就食返啲港式野中和下 今次就嚟到呢间黄色嘅聚味轩 入到去嘅时候已经见到有好多人坐咗喺度 个阵先系六点几咋!已经劲快就话坐满哂🙊黎食嘅朋友记得book位啊! 之后我哋就叫咗四个𩠌 分别系生炒骨,豆豉鲮鱼炒油麦菜,密椒鸡中翼,真功夫炒饭生炒骨系有啲冰镇着 啱啱上到黎嘅时候又肿又冻又热嘅感觉好得意 而且每一粒肉都有好多糖浆包住 冻左之后有啲似麦芽糖咁样 呢度嘅生炒骨嘅皮唔会炸到好厚 而且调味10分足够 边仲有啲雪梨同埋菠萝拌碟 件事真系好清新啊!之后就系豆豉鲮鱼炒油麦菜 豆豉鲮鱼应该都有一罐咁多 炒起上嚟唔会好油 啱晒我呢啲钟意少油既人 而且菜嘅份量都唔少 😋😋密椒鸡中翼 有7只 炸到皮脆内滑,而且好多糖浆包住鸡翼 但系都唔会令到个皮林晒 而且每一只鸡都好大只 我入去嘅时候入边仲有好多肉汁争住走出嚟🙊🙊🙊之后就系成餐饭嘅重头戏真功夫炒饭! 好耐冇试过系街食到咁好食嘅炒饭啦 啲炒饭炒到一粒一粒咁样亦都唔会好油 同行朋友一次过食咗五碗🙊 入
例如就系好多黄店啦 但系亦都系一个好多泰国菜食嘅地方
分别系生炒骨,豆豉鲮鱼炒油麦菜,密椒鸡中翼,真功夫炒饭