2019-06-08 61 浏览
之前講咗好耐話要食養心殿,今日終於約齊朋友去食啦。入面嘅裝修都好中國風,有啲好似屏風咁樣嘅嘢隔住,環境都幾靚,四人枱都好大張,唔會好迫。我哋嗌左美人鍋加酸菜白肉鍋,美人鍋好好飲,見到成隻烏雞擺落去,好滋補。肥牛方面我哋嗌咗極上雪花肥牛,呢隻肥牛只要淥幾秒就可以食,油脂分布超級平均,入口即溶,唔使點咬,好好食!黑松露蝦丸,黑松露味好濃,離遠都聞到黑松露味,蝦丸咬落幾彈牙,蝦肉都好多,唔會食到成口都係粉,真材實料呀!自家製鮮蝦雲吞,雲吞皮好薄,蝦肉都幾多,而且彈牙,好食。什錦蔬菜盤,呢個蔬菜盤有大概七種蔬菜,分別有生菜、秋葵、粟米、金針菇、菇等等。不過由於係拼盤嘅關係,所以每款蔬菜嘅份量唔算好多,但係係新鮮嘅蔬菜嚟嘅。

自家製鮮蝦雲吞,雲吞皮好薄,蝦肉都幾多,而且彈牙,好食。