2018-05-23
突然间同朋友好想食任饮任食放题鸡煲火锅,我哋就去到荃湾试吓朋友推介嘅鲜一夜火锅。餐厅海报广告众多,所以就算系大厦嘅电梯大堂,骤眼望落去墙壁已经知道几多楼,指出非常清晰。除此之外,餐厅做紧推广,任饮任食但系酒类要另加钱,不过如果4人同行,每人Like餐厅 Facebook嘅专页会送白酒一支,认真着数。一坐低店员就向我们介绍套餐包含嘅食物同埋上菜次序,服务非常贴心体贴。首先来一个五款刺身拼盘,当中有希灵鱼、帆立贝、三文鱼、甜虾同埋带子,每一款刺身都非常新鲜,特别系带子刺身,口感爽口滑身。鲍汁扣鲍鱼同埋养颜花胶翅炖汤非常滋补,最啱我平时好少汤水饮嘅女士们,估唔到咁抵嘅价钱都可以食到鲍参翅肚。主菜嘅鸡煲入面嘅鸡件同埋配菜份量都几多,食落去味道非常滋味,而且鸡好新鲜滑嫩。五款汤底中,我哋选择咗鸳鸯汤底,药膳养参锅同埋重庆麻辣锅,同样地都系非常滋补嘅汤底系列。海鲜拼盘中嘅生蚝非常大只,有我手板咁大,食落去海水味好重,非常Creamy。安格斯肥牛色泽红润,食落去口感软口,而且非常新鲜。除了海鲜拼盘咁丰富之外,当中仲有好多火锅配料任点任食,估唔到鲩鱼片食落去除咗脆口之外,而且系冇骨的。另外嘅响铃、墨鱼