2023-03-06
大角咀似乎想打造一个美食天堂 😃真系愈开愈多餐厅或小食店,搞到好日都唔去大角咀嘅我,都多咗去食食食 😁前排就约咗老友食饭,话想食泰国嘢,好耐冇去,就拣咗去呢间。店内环境都好宽敞,好多座位,有一幅好吸睛嘅墙身 (如相中背景 😂)呢度嘅嘢食,每碟嘅份量都几多下,所以唔叫咁多碟喇,惊食唔哂 😆🦐 柚子虾沙律 $89老实讲,比起海南鸡,我会推介呢个多d!虾好鲜又大只,柚子肉好juicy唔会干身,酸酸辣辣好开胃!🐓 泰式海南鸡 $128/半只半只份量都ok,鸡唔会话太细只 👌鸡皮冇太多脂肪,鸡肉亦够嫰滑 😋🥥 椰青焗海鲜饭 $114睇落个椰青就唔算好大个,但个饭真系3个人share食都得!d饭压实架,又好多料!😧有椰肉、虾、鱿鱼、青口、三色豆及腰果,虾同青口唔系俾BB size架!系大大只!😮椰汁好清甜,d饭索哂椰汁好香浓 😋🥭 芒果椰汁糯米饭 $68俾原个芒果 (大家应该唔计旧核架呵?😂)芒果肉够多又够甜!❤️不过觉得糯米饭嘅份量就少咗d,应该多2旧仔个比例就会啱d,因为食食下得返芒果冇糯米饭夹埋食,硬系争咁d 🙈糯米饭好烟韧软绵,椰奶都俾够及较浓身,好香啊 😍
前排就约咗老友食饭,话想食泰国嘢,好耐冇去,就拣咗去呢间。
🦐 柚子虾沙律 $89
老实讲,比起海南鸡,我会推介呢个多d!
虾好鲜又大只,柚子肉好juicy唔会干身,酸酸辣辣好开胃!
🐓 泰式海南鸡 $128/半只
半只份量都ok,鸡唔会话太细只 👌
鸡皮冇太多脂肪,鸡肉亦够嫰滑 😋
🥥 椰青焗海鲜饭 $114
有椰肉、虾、鱿鱼、青口、三色豆及腰果,
虾同青口唔系俾BB size架!系大大只!😮
椰汁好清甜,d饭索哂椰汁好香浓 😋
🥭 芒果椰汁糯米饭 $68
俾原个芒果 (大家应该唔计旧核架呵?😂)
芒果肉够多又够甜!❤️
糯米饭好烟韧软绵,椰奶都俾够及较浓身,好香啊 😍