2020-04-09
💛坚持才有希望💛好多人以为食素唔饱,其实不然,只是心理作用。因为素菜食材都会包含晒人体应吸收既营养(主要碳水化合物、蛋白质和膳食纤维),今餐我食得超饱,超满足 平日都冇为意有间咁靓餐厅系到,装修好有童话Feel,色调柔和,小朋友见到开心,大人望见感到舒适。疫情关系,餐厅阔落好重要,我地被安排到卡位,自成一角。餐厅主打Fusion菜,东南亚、西式、日式,包罗万有😍土匪腐皮卷($68)上菜时已闻到阵阵孜然粉香味,外形似炸鸡槌🍗。入面用左薄薄腐皮卷起一层层,做到鸡髀肉咁,食起上嚟好有鸡髀肉滑嫩既感觉,配上脆口既外皮,令我对腐皮另眼相看😝泰式煎如饼($78)继续系东南亚既菜色🤤🤤好有泰式鱼饼既味道,煎得香口,里面其实系面筋,有平时鱼饼弹牙既口感,但薄身一啲,再沾少少泰式辣酱,顿然忘记左自己系食紧素🤣雪菜毛豆百合烩百页($118)呢个平时上海菜铺都有得食,较为清淡既菜色。不过口感相当good good👍百页系豆类制品黎,百合同百页都偏淋,配上菇既烟靭同雪菜既爽口,好正!唯一就系似乎忘记咗落毛豆😂😂成碟𩠌个卖相唔多掂担担面($58)食面汤底好重要!虽然佢冇其他配菜,但汤底好香花生味,唔会好辣,又甜
餐厅主打Fusion菜,东南亚、西式、日式,包罗万有😍
土匪腐皮卷($68)
土匪腐皮卷
泰式煎如饼($78)
泰式煎如饼
雪菜毛豆百合烩百页($118)
雪菜毛豆百合烩百页
担担面($58)
担担面
食面汤底好重要!虽然佢冇其他配菜,但汤底好香花生味,唔会好辣,又甜甜地咁,而且面底相当滑,好食😋
焗苹果稣盒($58)
焗苹果稣盒
个甜品好有惊喜,超好食!!卖相high class佢用咗超薄既稣皮一块块包住苹果,相比平时食既apple crumble轻身好多,咸咸地脆卜卜,配上热辣辣既苹果粒,再加埋啲cream一齐食,简直系享受!!好正
苹果雪梨南北杏海底椰炖雪耳
武肺当道,补肺不容忽视,餐厅奉送每人一碗润肺糖水,虽然免费,但落足料!绝不马虎,有良心之余,食物质素都极佳!!