2019-12-08
依间cake shop见唔少foodie都介绍过,想试好耐🤤 今次咁啱同事请食散水饼,当然要影张相介绍埋比大家啦!每个蛋糕嘅size系1-2人份量,唔洗下下都要惊食唔哂😚 而且造型💯,特别得嚟唔会浮夸~ 采用左低糖配方,迎合香港人口味。价钱相宜,系平价圣诞蛋糕之选😋-法国玫瑰🌹($54) 睇落满满嘅少女味~ 蛋糕中间系忌廉。 听闻用上日本忌廉,成本较高之余,食落更顺滑。蛋糕里头会见到唔少玫瑰花瓣碎,味道天然唔会假🥰 淡淡花香加上raspberry ,清新淡雅。*意式香草奶冻($54) 面层放左个香草奶冻,里头会有唔少云呢拿籽😍 加上蓝莓点缀,造型简约却不失大雅~*日本白桃($60) 白桃清香多汁,蛋糕松软绵密,回弹效果十分不错,配埋忌廉唔会过甜。系味道稍微单调左啲🤭*北海道秋三色($60) 三种颜色加埋真系几有秋意🍂 三色分别系紫薯,粟子同南瓜,味道丰富,以紫薯味最为得出。*北海道南瓜可可($60) 系最近新出嘅款式。外形同样充满秋天嘅感觉🍁 南瓜用上日本南瓜,面层系南瓜蓉忌廉,配上朱古力味道意外哋夹。