2023-04-10
高街 chill chill 居酒屋呢间胜本次次行过路过高街揾食都见到过佢门口个武士公仔,今次终于入去试下佢地个brunch set $298/pax ,可以拣4 款野食咁我觉得既然去得居酒屋就每人都加 $200 叫埋个 free flow 啦坐低倾下计(仲有户外位) ~~ 餐厅装潢好型好有日本风情,野食方面,佢地啲菜式系西式mix 日式风格📍Starter 唐扬炸鸡个炸鸡炸得好香口! 外脆内嫩,入面肉汁丰富。炸衣有调味过,辣辣地用黎送酒一流~~📍Yakitori 猪肉串猪肉串用咗猪梅头肉,肉质较腍满满嘅肉汁,加埋少少柠檬汁调味就刚好~📍Sushi Roll 炸牛油果卷呢度嘅寿司卷好有特色,本来想试下个cheeseburger roll 最尾店员推荐呢个牛油果天妇罗寿司卷,上到黎个摆盘好靓系一个花形,味道好清新。牛油果就算做咗天妇罗仍然保持软滑嘅质感,同包裹嘅炸衣形成强烈嘅对比。📍Sando 和牛三文治 (+$98) 一开ig 见个个都会叫呢个和牛三文治!!系呢度最出名嘅菜式,厚切澳洲 M6/M7和牛牛柳,再配埋炸猪扒酱同沙律酱。和牛劲厚身,肉质非常软腍,劲多肉汁,同松软嘅面包好夹。加
📍Starter 唐扬炸鸡
📍Yakitori 猪肉串
牛油果天妇罗卷
📍Sushi Roll 炸牛油果卷
M5 和牛三文治
📍Sando 和牛三文治 (+$98)
一开ig 见个个都会叫呢个和牛三文治!!系呢度最出名嘅菜式,厚切澳洲 M6/M7和牛牛柳,再配埋炸猪扒酱同沙律酱。和牛劲厚身,肉质非常软腍,劲多肉汁,同松软嘅面包好夹。加埋炸猪扒酱同沙律酱三文治就再惹味啲,必食之选!
粟米天妇罗
📍粟米天妇罗波波 $148
呢个都好 ig able ! 3粒劲大粒既粟米天妇罗波波,外面炸到酥脆,食既时候入面既粟米粒粒就出晒黎,再加埋旁边既Cotija芝士粉同忌廉一齐食,又一个好啱送酒既小食~~
#大口在西营盘#西营盘美食#打卡餐厅#打卡美食#西营盘居酒屋#freeflowsake#sakelover
#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#like4like#followme#photooftheday#foodoftheday#ufoodphoto