2019-04-10
鸡煲、牛肉锅、 打边炉大家都食得多, 烤鱼锅唔知大家有冇试过呢😁呢间位于荃湾相连舖嘅川味鸡烤鱼大王,就有得食喇店内有强劲嘅冷气, 应该系为咗客人系食果阵时唔会大汗淋漓🤭🌌 泡椒烤原条海鲈鱼 $238🌌海鲈鱼原盆上,上面有黄辣椒、芫茜、芹菜、 酸菜、辣椒仔等配菜, 想食辣得嚟又唔会太辣嘅汤底,泡椒烤鱼汤就岩哂海鲈鱼煎香咗两边呈金黄色, 摆放在萝卜及娃娃菜上以防痴底, 喺烤热嘅过程当中香味慢慢散发出来, 令口腔内的唾液慢慢渗出嚟强烈建议大家喺最后先食萝卜同埋娃娃菜, 因为食到最尾萝卜同娃娃菜吸哂鱼同汤嘅精华,而已煮到淋哂味道极之好海鲈鱼肉质非常嫩滑, 而且冇腥味, 经过调味嘅海鲈鱼煎香两边, 令到食落更加惹味, 秘制嘅汤底鲜甜, 今次我对呢个主角嘅评价非常之高, 除咗原条海鲈鱼份量多之外, 更加出色嘅系汤底同鱼嘅配合,惹味无比,系一个非常深刻嘅汤底👍👍👍🎇特级雪花肥牛(细) $88🎇其实食完盆鱼都已经好满足,不过由于汤底实在太惹味,所以加配唔同嘅打边炉材料, 而食肥牛最紧要就系睇汤底,而当呢个汤底吸收哂鱼同配菜嘅精华之后再浸肥牛食🤭正🌠 猪颈肉 $38🌠猪颈肉唔韧, 有油香同带少少爽口,配
呢间位于荃湾相连舖嘅川味鸡烤鱼大王,就有得食喇
店内有强劲嘅冷气, 应该系为咗客人系食果阵时唔会大汗淋漓🤭
🌌 泡椒烤原条海鲈鱼 $238🌌
泡椒烤原条海鲈鱼
特级雪花肥牛(细)
🎇特级雪花肥牛(细) $88🎇
猪颈肉
🌠 猪颈肉 $38🌠
猪颈肉唔韧, 有油香同带少少爽口,配合汤底一齐食实不错👏
韭菜饺
🎆韭菜饺 $38🎆
韮菜饺1碟有6粒, 味道唔错韭菜够香😀
整体嚟讲呢间川味鸡烤鱼大王确实令我喜出望外, 原先都冇谂过会咁好食咁惹味,强烈推荐原条海鲈鱼,鱼够嫩滑,辣之香汤之甜为之醉人😋😋系一种会令人记住嘅味道