今日好难得走到入黎元朗,先去大棠睇枫叶🍁出返市区已经系夜晚7点几8点,个肚饿到打鼓😩本身谂住星期五晚餐时间,就算唔洗等位都多人到爆,出奇地都几少人,所以就算我地两个人坐靠墙二人枱,都唔会话好迫。另外,因为人少少,一啲都唔嘈,所以环境都加分👍🏿(不过呢,啲歌就唔系好match拉面店嘅风格喇😂)望望menu,呢间餐厅提供好多款嘅大份一人餐,大约70-80蚊,以晚餐黎讲,价钱可以接受。不过由于款式配搭太多,有选择困难症嘅我系单点一个芝士汤底配炸饺子拉面,而男友就单点一个麻辣少辣汤底配吉列猪扒拉面,我地亦点左一个辣味三文鱼军舰~~~率先送上军舰,我地都系辣味三文鱼嘅狂迷,不过见到呢客军舰,都知唔会好味👎🏿三文鱼粒太大旧,所谓嘅辣味都只系靠喺面嘅辣酱出味,寿司饭嘅醋味太重,令到成旧军舰好酸👎🏿👎🏿👎🏿(p.s. 男友只豉油碟系污糟嘅😕)轮到主菜,芝士拉面送到时,的确隐约闻到阵芝士香味👍🏿食落成个口都充斥住香浓嘅芝士味,芝士迷应该会好喜欢呢个汤底😋🧀🧀🧀炸饺子真系冇嗌错,外皮唔太硬,入面又够juicy,外脆内软👍🏿强烈推介👍🏿👍🏿👍🏿麻辣少辣汤底,唔系得个辣字,有麻有啃口嘅感觉,亦都唔错🤔不过呢,
麻辣少辣汤底,唔系得个辣字,有麻有啃口嘅感觉,亦都唔错🤔不过呢,个猪扒就真系差啲,虽然份量好够,但猪扒略嫌有啲硬同干身😕
整体而言,$45有个几高质嘅一𩠌拉面,其实真系几抵食🤔👍🏿但系卫生同员工服务态度就可以有进步空间喇~
2017-02-03
  • 炸饺子芝士汤底拉面