大角咀一向都多美食,今日同老公去咗铁树街地舖一间隐世石烧《石一烧》,大角咀系其中一间分店,我哋嗌咗一个极上和牛盛会の2人前套餐$698,套餐选用嘅牛肉质素性价比高而且份量都好够,呢个价钱享受到三款唔同高质素嘅牛肉,餐厅店员亲民有礼貌,绝对值得一试食石烧饮返杯冰冻啤酒🍻简直系绝配,餐厅有个活动「免费饮ORION 啤酒」,见到有呢个活动我哋当然要即刻挑战下,游戏规则系只要在7秒(男士) 9秒(女士)内饮完一杯350mL啤酒,就可以免费饮ORION 啤酒啦🍻!老公挑战成功餐厅即刻送多杯俾佢做奖品🎉🩵 极上和牛盛会の2人前 🩵《前菜(三品)》🥢带子裙边带子裙边滑嘟嘟有咬口,带有淡淡鲜甜味🥢烧番薯外皮焦香,内里软糯,带有淡淡焦糖味🥢日式饺子外皮炸得金黄酥脆,外脆内软💛整体而言,呢三款小食都非常出色,各有其独特嘅风味同质感🥢沙律沙律菜加咗胡麻酱而且份量大又丰富🥢樱花虾味哙汤味噌汤汁清澈,面头铺左满满嘅樱花虾,鱼汤嘅味道调较得啱啱好,唔同平时饮到好咸嘅味噌汤,而且上面嘅樱花虾令到整个味噌汤提鲜之余仲有樱花虾嘅咸香味,饮落去令人好舒服🥢菇盛会有两款菇,而且本身牛嘅油脂丰富,喺石烧上面牛嘅油脂释出之后再

🩵 极上和牛盛会の2人前 🩵

《前菜(三品)》
🥢带子裙边
带子裙边滑嘟嘟有咬口,带有淡淡鲜甜味
🥢烧番薯
外皮焦香,内里软糯,带有淡淡焦糖味
🥢日式饺子
外皮炸得金黄酥脆,外脆内软
💛整体而言,呢三款小食都非常出色,各有其独特嘅风味同质感

🥢沙律
沙律菜加咗胡麻酱而且份量大又丰富

🥢樱花虾味哙汤

🥢菇盛会
有两款菇,而且本身牛嘅油脂丰富,喺石烧上面牛嘅油脂释出之后再将啲菇放喺上边,两款菇烧完唔会干噌噌仲吸收咗牛油嘅香味

🥢日本九州A4和牛三角胸
切割为三角形嘅A4和牛三角胸,食落有啲似牛扒粒,咬落软熟得来有嚼劲但一啲都唔韧,仲带有浓郁嘅牛味

🥢日本九州A4和牛上前腿肉
A4和牛上前腿肉肉质更加细嫩,牛肉呈现鲜粉红色油花分布均匀,比三个胸肉质更柔软,食落仲感受到油花

🥢澳洲和牛封门柳
颜色呈现淡粉红色,而且油花分布得最多,带有微微甜味而且入口即化,简直大满足

💛整体而言,各有其独特嘅魅力,无论系口感、味道定系质感都令人满意,餐厅提供咗烧汁、盐、自家制盐配合牛肉,但系我个人认为三款牛都出色,净系配盐已经好好食,可以感受三款牛嘅原味道

🥢饭素
🍨日式甜品