2022-03-05 66 浏览
Cafe 近年来可以话系遍地开花,每月有不同咖啡店在各区开业,今次我哋就嚟咗上环嘅Bluebird Coffee 试试佢哋手冲咖啡。 手冲咖啡有四款,咁我哋就拣咁咗以下两款:✦ Guji Uraga 来自埃塞俄比亚产区,属于浅度烘焙,味道富花香柑橘茶香,又带点热情果嘅清香,少少微酸,非常易入口👍🏻✦ Cajamarca 来自秘鲁产区,属于浅度烘焙,味道富有果仁及红莓果香味道,味道相对较重坚果味,入口回甘,呢款也不错😆✦ 芝士菠菜酥推介必试,每一啖菠菜酥都带香浓嘅芝士味道,馅料好丰富,啖啖新鲜菠菜蓉,健康之选。✦ 酥皮苹果批焗至金黄色酥皮,非常香脆,馅料苹果蓉甜而不腻,味道清甜。Bluebird Coffee 仲有提供好多款特式咖啡及甜点,希望疫情快啲完,又可以去叹下手冲咖啡☕️☺️

手冲咖啡有四款,咁我哋就拣咁咗以下两款:

✦ Guji Uraga

✦ Cajamarca

✦ 芝士菠菜酥

✦ 酥皮苹果批
焗至金黄色酥皮,非常香脆,馅料苹果蓉甜而不腻,味道清甜。

下午茶
  • 手冲咖啡